Σαλάτα ρόκας με αντσούγιες και παρμεζάνα και βινεγκρέτ μουστάρδας

Καρδούλες από το παντζάρι είναι μιά ιδέα για την ημέρα των ερωτευμένων(του Αγίου Βαλεντίνου).

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Υλικά (για 6 άτομα):
2 ματσάκια ρόκα
1 μεγάλο καρότο βιολογικής γεωργίας, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη της ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (μόνο τα φυλλαράκια)
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (πετάμε τα κοτσάνια)
1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές τομάτες, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
1/2 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια, καβουρδισμένα χωρίς λιπαρή ουσία σε ένα
αντικολλητικό τηγάνι για 4 λεπτά
200 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε φλούδες
20 φιλέτα αντσούγιας, από κονσέρβα, στραγγισμένα

Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας:
1 κουτ. σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορους
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, πετάμε τα κοτσάνια της και ρίχνουμε τα φυλλαράκια της σε μια μεγάλη σαλατιέρα, μαζί με όλα τα υλικά της σαλάτας.
Ανακατεύουμε απαλά με δύο κουτάλες.
Βινεγκρέτ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά -με τη σειρά που αναγράφονται- σε ένα μπολ, χτυπώντας τα με έναν αυγοδάρτη.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, την ώρα του σερβιρίσματος.

Από τη Ντίνα Νικολάου (Γαστρονόμος)

Άλλες πράσινες σαλάτες:
Πράσινη σαλάτα με μυρωδικά, κάστανα και ρόδι
Σαλάτα με πρασινάδες, ξερά σύκα, καρύδια και σάλτσα μελιού
Σαλάτα με σγούρο μαρούλι, σέλερι και σάλτσα καρυδιού
Πράσινη σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, καρύδια
Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι

Ζεστές σαλάτες:
Σαλάτα σπανάκι με κουκουνάρια και σταφίδες
Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και σάλτσα δυόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου