Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, σέλερι και σάλτσα καρυδιού


Προετοιμασία: 30

Υλικά (για 4 άτομα):
2 μεγάλα σγουρά μαρούλια
τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1 σέλερι, ψιλοκομμένα*
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας ψίχα καρυδιού, χοντροκομμένη

Για τη σάλτσα:

1 κουτ. σούπας ψίχα καρυδιού
100 ml ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ με το σέλερι, προσθέτουμε το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και το ζαμπόν γαλοπούλας. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τα καρύδια, τη μουστάρδα, το ξίδι και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

*Σέλερι - ποικιλία σέλινου με χοντρά μακριά κοτσάνια. Όταν αφαιρεθούν οι ίνες από τα κοτσάνια, είναι πολύ τρυφερό με δροσερή απαλή γεύση σέλινου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου