Κόκορας με αμπελοφάσουλα και μαϊντανό

Και μια ιδέα για την ημέρα των ερωτευμένων ζωγραφίστε χρησιμοποιώντας κέτσαπ και μαγιονέζα. Ματάκια είναι κόκκος μάυρου πιπεριού

Υλικά για 4 άτομα
4 μπούτια κόκορα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες, ξεσποριασμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 φύλλο δάφνη
½ κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλατίζουμε τα μπούτια του κόκορα και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ώσπου να πάρουν χρώμα και από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τη δάφνη και όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστούν τα μπούτια του κόκορα. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips
• Τα αμπελοφάσουλα τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τις δύο άκρες τους, όπως και τα φασόλια μπαρμπούνια όταν είναι τρυφερά. Από τα μπαρμπούνια, αν είναι λίγο πιο σκληρά, αφαιρούμε και την κλωστή που έχουν στο πλάι.
• Ο χρόνος που βράζουμε τα φασολάκια εξαρτάται από το είδος τους (αμπελοφάσουλα, μπαρμπούνια, τσαουλιά) και από το πόσο τρυφερά ή σκληρά είναι. Δοκιμάζουμε κατά τη διάρκεια του βρασίματος και τα βγάζουμε όταν είναι ακόμη al dente.

Της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, από το ΒΗΜΑgourmet
φωτό: Δημήτρης Καρτέρης

Άλλα πουλερικά:
Φραγκόκοτα (η κοτόπουλο) με κάστανα και δαμάσκηνα
Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια
Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας
Ραγού με κοτόπουλο
Κοτόπουλο με καρύδια
Πηχτή με γαλοπούλα

Άλλες ιδέες διακόσμησης:
Καρδούλα (παντζάρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου