Κοτόπουλο με καρύδια
Υλικά για 4 άτομα
4 μικρά φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα*
1 κιλό μπρόκολο χωρίς τα κοτσάνια
⅓ φλιτζ. φύλλα βασιλικού
1 φλιτζ. καρύδια
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο στο γουόκ (ή σε ένα βαθύ τηγάνι) και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, τη γλυκόξινη σάλτσα και το μπρόκολο. Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τον βασιλικό, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι γιασεμιού στον ατμό.
* Βρίσκουμε τη γλυκόξινη σάλτσα έτοιμη στα κινεζικά μπακάλικα και στα μεγάλα σουπερμάρκετ
Από τη Έφη Γιαλούση (ΒΗΜΑgourmet)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου