Υλικά για 6 άτομα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γραμμ. τυρί φορμαέλα σε ροδέλες
500 γραμμ. σταμναγκάθι πλυμένο και καθαρισμένο
1 φλιτζ. φυλλαράκια δυόσμου
½ φλιτζ. σπόρους ροδιού
Για τη σος:
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
7 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και ροδίζουμε τη φορμαέλα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε σε μια σαλατιέρα το σταμναγκάθι, τον δυόσμο και το ρόδι. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά χτυπάμε τα υλικά της σος, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Από επάνω τοποθετούμε προσεκτικά τις ροδέλες φορμαέλας.
Tips
• Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φορμαέλα με χαλούμι, μαστέλο ή κατσικίσιο τυρί.
• Εκτός από τον δυόσμο ταιριάζουν ο μαϊντανός και ο άνηθος.
• Το σταμναγκάθι μπορεί να γίνει σπανάκι ή οποιαδήποτε άλλη πρασινάδα
Της Μίνας Κακανιά (ΒΗΜΑgourmet)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γραμμ. τυρί φορμαέλα σε ροδέλες
500 γραμμ. σταμναγκάθι πλυμένο και καθαρισμένο
1 φλιτζ. φυλλαράκια δυόσμου
½ φλιτζ. σπόρους ροδιού
Για τη σος:
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
7 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και ροδίζουμε τη φορμαέλα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε σε μια σαλατιέρα το σταμναγκάθι, τον δυόσμο και το ρόδι. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά χτυπάμε τα υλικά της σος, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Από επάνω τοποθετούμε προσεκτικά τις ροδέλες φορμαέλας.
Tips
• Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φορμαέλα με χαλούμι, μαστέλο ή κατσικίσιο τυρί.
• Εκτός από τον δυόσμο ταιριάζουν ο μαϊντανός και ο άνηθος.
• Το σταμναγκάθι μπορεί να γίνει σπανάκι ή οποιαδήποτε άλλη πρασινάδα
Της Μίνας Κακανιά (ΒΗΜΑgourmet)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου