ΠΗΧΤΗ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ


Υλικά για 6 άτομα
½ λίτρο ζωμό κότας
500 γ.στήθος γαλοπούλας
150 γ.συκωτάκια πουλιών
150 γ.μανιτάρια
150 μλ κρεμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κλαράκι θυμάρι
1 κλαράκι σέλινο
1 φύλλο δάφνης
200 γ.κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 μλ λευκό ξηρό κρασί
60 γ. βούτυρο
5 κ.σ.λευκό ημίγλυκο κρασί
3 κ.κ. ζελατίνα σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Μαιντανός η εστραγκον, αγγουράκια τουρσί, κάππαρη και καλαμπόκι (για τη διακοσμηση)

Βράζετε τον ζωμό κότας μαζί με το σκόρδο, το λευκό ξηρό κρασί, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το σέλινο. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και τη γαλοπούλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα για 20-25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ καθαρίζετε τα συκωτάκια και τα μανιτάριακαι τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε 20 γ.βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα συκωτάκιαγια 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και τα απομακρύνετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα περνάτε από το μίξερ, μαζί με 2 κουταλιές από το ημίγλυκο κρασί και το υπόλοιπο βούτυρο. Σουρώνετε τη γαλοπούλα,την κόβετε και την πολτοποιείτε μαζί με τα κρεμμύδια. Ρίχνετε το υπόλοιπο ημίγλυκο κρασί σε ένα μπολ και διαλύετε τη ζελατίνα. Την αφήνετε λίγο να φουσκώσει. Σουρώνετε τον ζωμό στον οποίο έβρασε η γαλοπούλα και κρατάτε 250 μλ για να προσθέσετε στο μπολ με τη ζελατίνα, φροντίζοντας όμως να τον έχετε ανακατέψει καλά. Μόλις κρυώσει, ρίχνετε λίγο από το μείγμα της ζελατίνας στον πουρέ με τη γαλοπούλα και τα κρεμμύδια, προσθέτετεκαι την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Απλώνετε μια στρώση από το μείγμα με τα συκωτάκια και τα μανιτάρια και συνεχίζετεαπλώνοντας εναλλάξ στρώσεις. Τελειώνετε με μια στρώση από τα υλικά της διακόσμησης, περιχύνετε την παρασκευή με την υπόλοιπη ζελατίνα και βάζετε την πηχτή να κτυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Από τη Θάλεια Τσιχλάκη (BHMagazino)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου