Σαλάτα με πρασινάδες, ξερά σύκα, καρύδια και σάλτσα μελιού


Προετοιμασία: 30΄
Υλικά (για 8 άτομα):
2 σαλάτες λόλα ρόσα κόκκινες
2 σαλάτες λόλα πράσινες
1 αντίδι
1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
4 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
8 καρύδια καθαρισμένα, χοντροκομμένα

Για τη σάλτσα:

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κουτ. γλυκού ξύσμα
λεμονιού (ακέρωτου, κατά προτίμηση βιολογικού)
αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τις πρασινάδες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα σύκα και τα μισά καρύδια.

Σάλτσα: Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (λάδι, μέλι, χυμός και ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι) και ανακινούμε πολύ καλά, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα σύκα και τα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Aπό τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου