Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι

Προετοιμασία: 15΄

Υλικά (για 6 άτομα):

600 γρ. σαλάτα μας (mache)* ή ρόκα ή τρυφερές κορφούλες σπανακιού (καθαρό βάρος)
3 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φετούλες τους (τις καθαρίζουμε όσο καλύτερα γίνεται από τις λευκές, χοντρές μεμβράνες)
1/2 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο

Για τη σάλτσα:

1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε να στραγγίξει. Τη μοιράζουμε σε ατομικά πιάτα και στο κάθε ένα προσθέτουμε λίγα φετάκια πορτοκαλιού. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σάλτσα: Σ' ένα μπολ ή σ' ένα βάζο με καπάκι, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Είδος πράσινου σαλατικού που εισάγεται συσκευασμένο σε κεσεδάκια από τη Γαλλία. Είναι σπάνιο να το βρείτε πάρα μόνο σε πολύ ενημερωμένα μανάβικα, όπως ο Κυριάκος, το Fruit Center, το Ideal Fresh.

Από την Ντίνα Νικολάου και τον Jean-Marie Hoffmann (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου