Μπακαλιάρος φούρνου

Υλικά (για 4 άτομα):

4 μπακαλιάροι (300 -320 γρ ο καθένα)
40 γρ φύλλα σέλινο ψιλοκομμένα
200 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
20 σταφίδες μαύρες (σταφίδες Κορινθιακές) μουλιασμένες σε νερό
Τα συκώτια από τους μπακαλιάρους ψιλοκομμένα αν υπάρχουν στο ψάρι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
20 ελιές Καλαμών κομμένες

Υλικά για το ζωμό ψησίματος:

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 ml ζωμό ψαριού
10 ml χυμό λεμόνι
1 γρ ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλινο, τα συκωτάκια, τις σταφίδες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη. Ανοίγουμε το μπακαλιάρο όρθιο, από τη ράχη προς την ουρά, χωρίς να χωρίσουμε τα φιλέτα από το κεφάλι και την ουρά. Αφαιρούμε με προσοχή το κεντρικό κόκκαλο και ξεπλένουμε καλά το ψάρι.

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το ζωμό ψησίματος και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε τα ψάρια, αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση. Τοποθετούμε τα ψάρια στο φούρνο στους 200º C για 8-9 λεπτά.
Σερβίρουμε το ψάρι και χτυπάμε το ζουμί από το ταψί, και το περιχύνουμε επάνω στο ψάρι.

Από Περιοδικό Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου