Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 20΄ + 20΄
Υλικά (για 6 μερίδες):
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 σκ. σκόρδο
1 κτσ ξίδι
2 κτσ λάδι, συν λάδι για άλειμμα
1/2 φλιτζ. καρύδια
Διαδικασία:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατό φούρνο, αφού πρώτα τις κάψουμε λίγο σ' ένα γκαζάκι και τις τρυπήσουμε με πιρούνι. Αφαιρούμε την ψίχα και αν υπάρχουν πολλά σπόρια, τα πετάμε. Χονδροκόβουμε την ψίχα (οι παλιοί έβαζαν την ψίχα σε νερό με αλάτι και λεμόνι, σούρωναν με τουλουπάνι και κοπάναγαν την ψίχα στο γουδί).
Λιώνουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε μ' ένα κουτάλι. Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα. Αλείφουμε ένα κομμάτι, τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα, αλείφουμε και πάλι.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση κατά μήκος στην άκρη σχεδόν των φύλλων, διπλώνουμε τις δύο άκρες και μετά τυλίγουμε. Αλείφουμε από πάνω με λάδι. Φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε επίσης στο μείγμα να βάλουμε γιαούρτι, κομματάκια τυριού ή κόκκινης πιπεριάς.Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη (Περιοδικό Κ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου