Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 40΄

Υλικά (για 650 γρ. περίπου):

100 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

Διαδικασία:

Βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σ' ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε και πάλι. Τυλίγουμε το ζυμάρι με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβουμε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι, τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν μικρά καρύδια και τα πιέζουμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλατιά και επίπεδα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα με κάποιαν απόσταση μεταξύ τους σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Τα μπισκότα αυτά γίνονται πολύ τραγανά. Για να διατηρηθούν έτσι για πολύ καιρό, τα φυλάμε σε σκεύος που κλείνει ερμητικά.

Από το Στέλιο Παρλιάρο (Γαστρονόμος)
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου