ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρές καυτερές πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κ.σ. ζάχαρη
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
100 γραμμ. ρόκα
300 γραμμ. μπρόκολο φρέσκο
Για το ντρέσιvγκ:
1 μικρή καυτερή πιπεριά
½ φλιτζ. γάλα καρύδας
¼ κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. χυμό λεμόνι
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό τόσο που να κρατάει Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις καυτερές πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτουμε ξύσμα και ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κρατάμε τη σάλτσα. Μοιράζουμε τη ρόκα και το μπρόκολο σε τέσσερα ατομικά πιάτα, περιχύvουμε με το ντρέσινγκ και τοποθετούμε επάνω το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι και σερβίρουμε.
Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι.
*
• Για να μειωθεί η κάψα από τις πιπεριές αφαιρέστε τα σπόρια και μουσκέψτε τις σε δροσερό νερό για 30 λεπτά.
• Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο στη σάλτσα καρύδας και να το διατηρήσετε για μερικές ημέρες στο ψυγείο. Ακόμη μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο με φρέσκια σαλάτα ή άλλα βρασμένα λαχανικά εποχής.
Από την Έφη Γιαλούση
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καρτέρης (ΒΗΜΑgourmet)
Από την Έφη Γιαλούση
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καρτέρης (ΒΗΜΑgourmet)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου