ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 400 γραμμ. πιπεριές Φλωρίνης
• 60 ml κόκκινο κρασί
• 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 400 γραμμ. πατάτες
• 4 φιλετάκια μοσχαρίσια (200 γραμμ. το καθένα)
• 60 γραμμ. ρόκα
• 2 κ.σ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώνετε χαρτί φούρνου σε ένα ταψί και τοποθετείτε τις πιπεριές. Τις ψήνετε ώσπου να μαυρίσουν ελαφρά. Τις κλείνετε σε σακούλες τροφίμων και τις αφήνετε να κρυώσουν. Ανοίγετε τις σακούλες και αφαιρείτε τις φλοίδες και τα σπόρια από τις πιπεριές. Κατόπιν τις κόβετε σε λωρίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κρασί, το ξίδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις πιπεριές και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 30΄. Κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι-γκριλ (με γραμμές), το λαδώνετε και ψήνετε τις πατάτες για 2΄ από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν. Λαδώνετε ελαφρά τα φιλέτα και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Βάζετε ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο και μοιράζετε τις πιπεριές με τη μαρινάδα. Γαρνίρετε με ρόκα και μαϊντανό, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και συνοδεύετε με τις φλοίδες πατάτας.
Από το ΒΗΜΑDECO
Από το ΒΗΜΑDECO
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου