Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
½ κ.κ. μπέικινγκ πάουντερ
αλεύρι όσο χρειαστεί
½ κιλό ανθότυρο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
½ κ.κ. μπέικινγκ πάουντερ
αλεύρι όσο χρειαστεί
½ κιλό ανθότυρο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα
Χτυπάμε το γάλα με το αυγό, το μπέι-κινγκ πάουντερ και όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει πηχτός ο χυλός. Πλάθουμε το ανθότυρο σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στον χυλό. Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι λίγα λίγα και τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν. Βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα, τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε με μέλι.
Του Ηλία Δερμιτζόγλου, από το ΒΗΜΑgourmet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου