2 κ.σ. σησαμέλαιο
750 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του καφέ άσπρο κρασί
1½ ποτηράκι του καφέ νερό
1 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. μέλι
450 γραμμ. μπρόκολο, μόνο τον ανθό
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
¼ κούπας σόγια σος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα
750 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του καφέ άσπρο κρασί
1½ ποτηράκι του καφέ νερό
1 κ.σ. μηλόξιδο
2 κ.σ. μέλι
450 γραμμ. μπρόκολο, μόνο τον ανθό
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
¼ κούπας σόγια σος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα
Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή γουόκ) βάλτε το σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα (για περίπου 8-10 λεπτά). Στη συνέχεια ρίξτε το κρεμμύδι, σοτάρετε για 2 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο, σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνετε το νερό, το ξίδι, το μέλι, το μπρόκολο, το φρέσκο τζίντζερ και τη σόγια και μαγειρεύετε για περίπου 8-10 λεπτά. Μόλις πήξει η σάλτσα και μαλακώσει το μπρόκολο, η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.
• Αν σας έχει μείνει κοτόπουλο (ή γαλοπούλα) από την προηγούμενη μέρα, παραλείψτε τα πρώτα βήματα και προσθέστε το στο τέλος απλώς για να ζεσταθεί.
Από το ΒΗΜΑgourmet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου