Πιλάφι με ρεβίθια, σταφίδες και κάρι


Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Υλικά (για 4 - 6 άτομα):

500 γρ. ρύζι Καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
1,5 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
2 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί για 15 λεπτά. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το κρασί στο ζωμό.

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε και το ρύζι. Το ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του, σε χαμηλή φωτιά για 20 - 25 λεπτά.
Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις σταφίδες και τις λιαστές ντομάτες και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Από τη Ντίνα Νικολάου (Περιοδικό Κ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου