Υλικά για 5 άτομα
5 αυγά
120 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. Κουβερτούρα 50-55% κακάο
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ωσότου το μείγμα ασπρίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρώς. Ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών. Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια ή σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Του Φώτη Χρυσανθίδη, από το ΒΗΜΑgourmet
5 αυγά
120 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. Κουβερτούρα 50-55% κακάο
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ωσότου το μείγμα ασπρίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρώς. Ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών. Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια ή σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Του Φώτη Χρυσανθίδη, από το ΒΗΜΑgourmet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου