Υλικά για 4 άτομα
250 γραμμ. φασολάκια στρογγυλά
2 μήλα στάρκιν
2 κλωνάρια σέλερι
χυμό από μισό λεμόνι
100 γραμμ. φουντούκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
8 φέτες προσούτο, σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια ρόκα
Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. φουντουκέλαιο
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
Ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Κόβετε τα μήλα σε φέτες και το σέλερι σε λωρίδες και τα ανακατεύετε με τον χυμό λεμονιού. Σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα φουντούκια και τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά το προσούτο. Βάζετε τα φασολάκια, το σέλερι, τα μήλα και τη ρόκα σε ένα μπολ, ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σερβίρετε ρίχνοντας από επάνω το προσούτο.
Από της Τίνα Webb(ΒΗΜΑDECO)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου