Σφηνάκια με μους σοκολάτας και φραμπουάζ


Υλικά για 30 σφηνάκια
1 κιλό φραμπουάζ φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
2 φύλλα ζελατίνας

Για τη μους:
100 γραμμ. ζάχαρη
300 γραμμ. κουβερτούρα 60% κακάο
150 γραμμ. γάλα
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

Πολτοποιούμε τα φραμπουάζ (κρατάμε μερικά για γαρνίρισμα) στο μπλέντερ, προσθέτουμε το λικέρ και τα αδειάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε ελαφρά και διαλύουμε μέσα τα φύλλα της ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα σφηνάκια ως τη μέση. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Μους σοκολάτας: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσει η κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με μια ξύλινη σπάτουλα και τη σαντιγί. Γεμίζουμε τα σφηνάκια πάνω από την κρέμα φραμπουάζ και γαρνίρουμε με φρέσκα φραμπουάζ. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φραμπουάζ με φράουλες, μύρτιλλα, μούρα ή μπανάνα.

Της Έφης Γιαλούση, από το ΒΗΜΑgourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου