Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο (για το τυρί): 5΄
Υλικά (για 4 άτομα):
2 ματσάκια ρόκα, πλυμένη και στεγνωμένη
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα (αν δεν βρείτε φρέσκο δυόσμο, χρησιμοποιήστε άνηθο)
8 σύκα πράσινα (διαλέξτε όχι πολύ ώριμους και κάπως σφιχτούς καρπούς), καθαρισμένα και κομμένα στα 4
250 γρ. χαλούμι σε φέτες
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι
αλάτι, πράσινο πιπέρι
1 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού (προαιρετικά. Τα ρόδια κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη.)
Διαδικασία:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου, βάζουμε τις φέτες από το χαλούμι και τις ψήνουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε τη ρόκα σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Σερβίρουμε αμέσως.
Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου