Υλικά για 4 άτομα
1 γαλλικό μαρούλι
1 λόλα πράσινη
1 μικρό ραντίτσιο
2 αβοκάντο, ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 ξινόμηλο, κομμένο σε κύβους
χυμός από 1 λεμόνι
10 φύλλα μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. μηλόξιδο ή λευκό μπαλσάμικο
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 φέτες τυρί Χίου «Μαστέλο Κατσικίσιο» ή χαλούμι ή μανούρι
1 γαλλικό μαρούλι
1 λόλα πράσινη
1 μικρό ραντίτσιο
2 αβοκάντο, ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 ξινόμηλο, κομμένο σε κύβους
χυμός από 1 λεμόνι
10 φύλλα μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. μηλόξιδο ή λευκό μπαλσάμικο
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 φέτες τυρί Χίου «Μαστέλο Κατσικίσιο» ή χαλούμι ή μανούρι
Πλένουμε τα σαλατικά, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ। Προσθέτουμε τα αβοκάντο, το μήλο και τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα της μέντας. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Βάζουμε το τυρί σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε στη σαλάτα το τυρί και σερβίρουμε.
Της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, από το ΒΗΜΑgourmet
φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου