Υλικά για 6 άτομα
300 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8-10 αυγά
250 γραμμ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
125 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8-10 αυγά
250 γραμμ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
125 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά για 10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία। Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαραθούν για 5-6 λεπτά. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το λαδοτύρι και τον μαϊντανό. Βάζετε πάλι το σκεύος με το μείγμα του κιμά στη φωτιά και ρίχνετε από πάνω την ομελέτα. Μόλις πήξει και ροδίσει από τη μία πλευρά τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.
Της Θάλειας Τσιχλάκη, από το BHMAgazino
φωτό: Βαγγέλης Πατεράκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου