Κολοκυθοανθοί γεμιστοί αυγολέμονο


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
200 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
50 γραμμ. ρύζι καρολίνα
1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη ή ½ φλιτζ. κονκασέ
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
½ φλιτζ. άνηθος, ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10-12 κολοκυθοανθοί
4-5 κολοκυθάκια, τρυφερά, κομμένα στις κορφές
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:
χυμός από 1-2 λεμόνια
1αυγό

Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το ρύζι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αυγό, τον άνηθο (αφού κρατήσουμε λίγο για το σερβίρισμα), τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε.
Αφαιρούμε από τους κολοκυθοανθούς το κοτσανάκι τους, τους γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά και τους κλείνουμε διπλώνοντας τις ακρούλες. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τους κολοκυθοανθούς και τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο, στριμωχτά. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το φαγητό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Για το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε λίγο λίγο από τον ζωμό του φαγητού, συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε.

Της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (ΒΗΜΑgourmet)
φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου