Πράσινα φασολάκια με μανούρι σε φύλλο κρούστας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
200 γραμμ. φασολάκια μπαρμπούνια, καθαρισμένα
1 φέτα μανούρι (περίπου 50 γραμμ.)
1 φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
5-6 ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό. Όσο είναι ακόμη al dente, τα αφαιρούμε από το βραστό νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Μόλις κρυώσουν καλά, τα στραγγίζουμε. Τυλίγουμε το μανούρι στο φύλλο κρούστας και το τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές ώσπου να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φασολάκια, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Tips
• Φτιάξτε μια ελαφριά βινεγκρέτ με 3 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος μπαλσάμικο ή πετιμέζι.
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκια, τουρσί ή ψητή.
Της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (ΒΗΜΑgourmet)
φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου