Υλικά για 4 άτομα
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
20 ml ούζο
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
150 γραμμ. χαλούμι, τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
20 ml ούζο
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
150 γραμμ. χαλούμι, τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε σουρωτήρι μαζί με το αλάτι για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις πιέζουμε καλά με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε. Μόλις ροδίσουν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χαλούμι. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος τις μελιτζάνες, ρίχνουμε πάνω σε κάθε φέτα λίγο από το μείγμα με τα ντοματίνια, προσθέτουμε λίγο τριμμένο χαλούμι και γκραντινάρουμε σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Του σεφ Θέμη Παπαδόπουλου (ΒΗΜΑgourme)
φωτό: Βαγγέλης Πατεράκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου