Οσπριάδα


Υλικά για 4-6 άτομα
100 γραμμ. ρεβίθια
100 γραμμ. φασόλια μικρά
100 γραμμ. φακές
250 γραμμ. σύσπορο χυμό ντομάτας*
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κύμινο, τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό ή κόλιαντρο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο

Μουλιάζετε τα φασόλια και τα ρεβίθια αποβραδίς στο νερό. Το πρωί αλλάζετε νερό και τα βράζετε μαζί στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε και τις φακές. Σε περίπου 40 λεπτά, όταν αρχίσουν να χυλώνουν, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα. Περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και κύμινο, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το μυρωδικό και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Η σαλάτα είναι πιο νόστιμη όταν είναι χλιαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου