Υλικά:
2 ποτήρια πληγούρι
3 ποτήρια νερό
250 γραμμ. μικρά μανιτάρια, ολόκληρα ή πλευρώτους
4 κουταλιές βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρια πληγούρι
3 ποτήρια νερό
250 γραμμ. μικρά μανιτάρια, ολόκληρα ή πλευρώτους
4 κουταλιές βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και σουρώνουμε το πληγούρι. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Τα τηγανίζουμε με 2 κουταλιές βούτυρο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
Ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε 3 ποτήρια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι. Όταν το νερό κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και ρίχνουμε το πληγούρι και τα μανιτάρια. Ψήνουμε το φαγητό επί 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Σερβίρουμε μετά από 15 λεπτά.
Συνταγή από τη Νίγδη (Από το βιβλίο: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα,2005)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου