Τηγανητό τυρί με γλυκό σταφύλι


Υλικά για 8 κομμάτια
4 κ.σ. καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. ξερό θυμάρι
200 γραμμ. τυρί μανούρι, κομμένο σε 1 παχιά φέτα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
γλυκό σταφύλι για το σερβίρισμα

Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο και το ανακατεύουμε το ξερό θυμάρι. Τεμαχίζουμε το μανούρι σε 8 μικρά τριγωνάκια, τα βρέχουμε ελαφρά με λίγο νερό ή λευκό κρασί και τα περνάμε από το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά, και τηγανίζουμε τα τριγωνάκια στο καυτό λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με λίγο γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Tip
• Αν δεν έχουμε γλυκό κουταλιού, τότε βάζουμε σε μια κατσαρόλα ½ κιλό σταφύλι, 250 γραμμ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Έχουμε έτσι ένα γλυκό απλό, αλλά εξίσου νόστιμο να συνοδεύσει την τηγανητή μπουκιά μας.

Του Μάκη Γεωργιάδη, από το ΒΗΜΑgourmet
φωτό: Βαγγέλης Πατεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου