Αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα με ξερό κόλιανδρο, τζίντζερ, λεμόνι και ελαιόλαδο
Προετοιμασία 30΄, Μαρινάρισμα: 6 - 7 ώρες, Μαγείρεμα: 40΄ - 45΄
Υλικά (για 6 άτομα):
1 κιλό αρνίσιο κρέας, από σπάλα χωρίς κόκαλο, κομμένο
σε μεγάλες μπουκιές
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα), ψιλοτριμμένο, ή 1/2 κουτ. γλυκού σε σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
χυμός+ξύσμα από 1 μεγάλο, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
4 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι, κατά προτίμηση πράσινο, φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο φινόκιο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
Πλένουμε τα κομμάτια του αρνιού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε για 6 - 7 ώρες ώστε να μαριναριστεί το κρέας.
Στη συνέχεια, τραβάμε τα κομμάτια του αρνιού από τη μαρινάδα και τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού και φινόκιο.
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου (ή στα κάρβουνα) για 25 - 30 λεπτά συνολικά, ανάλογα και με τη δύναμη της φωτιάς. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε τα σουβλάκια για να ψηθούν από όλες τις μεριές και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με τη μαρινάδα για να μη στεγνώσουν. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, πασπαλισμένα με μαϊντανό.
Τι πίνουμε
Αρωματικά ξηρά λευκά κρασιά από τη Σάμο και τη Λήμνο.
Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου