Σαλάτα με βαλεριάνα, φέτα και καρπούζι


Υλικά
• 2 κ.σ. ηλιόσπορους
• 400 γραμμ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κύβους
• 180 γραμμ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
• 200 γραμμ. βαλεριάνα (ή γλυστρίδα)
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τους ηλιόσπορους, ανακινώντας το τηγάνι συνέχεια. Τους αφήνετε για 2΄ ώσπου να χρυσίσουν. Σε ένα μπολ βάζετε το καρπούζι, τη φέτα και τη βαλεριάνα και ανακατεύετε μαλακά. Αναμειγνύετε σε ένα μικρό δοχείο το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη και προσθέτετε το φρέσκο πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το καρπούζι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους και σερβίρετε.

Από τη Τίνα Webb (ΒΗΜΑDECO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου