Τζατζίκι σε πανακότα


Προετοιμασία: 10΄ Αναμονή: 4 - 5 ώρες

Υλικά(4 άτομα):

3 μεγάλα αγγούρια καθαρισμένα (κατά προτίμηση βιολογικά)
200 ml κρεμ φρες
100 γρ. γιαούρτι σακούλας
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
1 ½ κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου, κατά προτίμηση βιολογικού)
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
5 φύλλα ζελατίνης
1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι πράσινο, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Πλένουμε τα αγγούρια πολύ καλά, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα σπόρια. Τα περνάμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ξυσμένο αγγούρι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον άνηθο και το δυόσμο. Μουσκεύουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό. Οταν μαλακώσουν, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 20 γρ. νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και, αφού λιώσουν, τα προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού με τα μυρωδικά, ρίχνουμε την κρεμ φρες, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν, για περίπου 4 - 5 ώρες.

Τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο πράσινο πιπέρι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου