Σαλάτα με πρασινάδες, σουλτανίνα και μαστέλο Χίου
Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο (για το τυρί): 5΄
Υλικά (για 4 - 6 άτομα):
1 μαρούλι
1 λόλα ρόσα
1 σγουρό μαρούλι
2 φλιτζ. τσαγιού αντίδια
1/2 βολβός φινόκιο (μαραθόριζα), ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τσαγιού ρώγες από σταφύλι σουλτανίνα
300 γρ. μαστέλο Χίου, κομμένο σε μικρούς κύβους
Για τη σάλτσα :
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα γλυκιά
2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού πετιμέζι ή μέλι
αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο το μαστέλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλες τις πρασινάδες μαζί με το φινόκιο και τις ρώγες από το σταφύλι.
Σάλτσα: Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά ρίχνουμε όλα τα υλικά, κλείνουμε με το καπάκι και ανακινούμε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να γίνει η σάλτσα παχύρρευστη.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μαστέλο. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου