Σαφρίδια αχνιστά στο κρασί
Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: περίπου 20΄
Υλικά (για 4 άτομα):
4 σαφρίδια «μεριδιάρικα» (περίπου 400 γρ. το καθένα), καθαρισμένα
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες
χυμός από 2 λεμόνια
120 ml λευκό κρασί
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια εξωτερικά αλλά και στην κοιλιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο τις ροδέλες κρεμμυδιού. Προσθέτουμε τη δάφνη, βάζουμε από πάνω τα ψάρια, ανάμεσά τους βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Τα περιχύνουμε με το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αν ενδιάμεσα δούμε ότι έχουν σωθεί τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Οταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα ψάρια και τα σερβίρουμε μαζί με τα κρεμμύδια. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Τι πίνουμε:
Το ίδιο κρασί στο οποίο αχνίσαμε τα ψάρια. Ενα Ασύρτικο θα διάλεγα σε αυτή την περίπτωση
Από το Ντίνο Κιούση (Γαστρονόμος)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου