ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ



Υλικα:
Χοιρινό από λαιμό, 2 κιλά (ανάλογα τις μερίδες που θέλουμε να φτιάξουμε)
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
12 φύλλα δάφνης κομένα στη μέση
Κόκκινο κρασί, ένα ποτηράκι
Ξίδι μπαλσάμικο 1 κουτ. της σούπας
Μέλι 1 κουτ. της σούπας
θυμάρι 1 κουτ. της σούπας
ελαιόλαδο 4 κουτ. της σούπας
αλάτι και πιπέρι

Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας δηλαδή το κρασί, το ξίδι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι.Μετά κόβουμε το κρέας κομματάκια, σε μέγεθος καρυδιού. Το περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια βάζοντας εναλλάξ ένα κομματάκι κρέας, ένα κομματάκι κρεμμύδι και ένα κομματάκι δάφνη.Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί μέσα στη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Αν δεν θέλουμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητές ή κολοκυθάκια βραστά η με σαλάτα χωριάτικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου