Αρνάκι με σάλτσα γιασεμί και ρύζι γιασεμί


Υλικα:
2 κιλά αρνί μπούτι,
2 κούπες τσαγιού με γιασεμί χωρίς ζάχαρι(για 1 κούπα 1,5 κουταλιά τσαιού, 2-3 λεπτά, νερό 75° Κελσίου)
4 αβγά,
2 λεμόνια,
1 κουταλιά βούτυρο,
1 κουταλιά αλεύρι,
πιπέρι, αλάτι

Πλένουμε πολύ καλά το αρνάκι, το τρίβουμε με το λεμόνι και το αλατο-πιπερώνουμε. Το αλείφουμε με το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα ταψί. Το αφήνουμε να ψηθεί περίπου για 2 ώρες, και το γυρνάμε κατά τη διάρκεια αυτή από όλες τις πλευρές.Στο τέλος και αφού έχει ψηθεί, χτυπάμε τα αβγά, τα προσθέτουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει το τσαι.
Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι και λίγο αλάτι και το περιχύνουμε στο ψημένο κρέας μέσα στο ταψί.Τα αφήνουμε για ακόμα μερικά λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται με ρύζι γιασεμιου.


Υλικά για το ρύζι
1 πακέτο ρύζι γιασεμιου
1 κούπα σταφίδες μαύρες
1 κούπα κρασι κοκκινο γλυκο
2-3 κρεμμυδια φρέσκα
1 κουταλακι κιμινο
1 κουταλακι μοσχοκαρυδο
χυμό ενος λεμονιου
Σησαμέλαιο
Αλάτι
Πιπερι

Να βαλετε το ρυζακι να βρασει. Βαλτε τις σταφίδες μαζί με το κρασί να μουλιάζουν μονο για οση ψρα βραζει το ρυζι, δεν χρειαζεται περισσοτερο.
Μόλις γίνει το ρύζι, να το απλώσετε σε ταψί, να κρυώσει. Μετά να το ξεχωρισετε με πηρούνι και το βαλετε στην πιατέλα που θα σερβίρετε. Εκει μεσα να ριξετε το κρεμμυδακι που θα ψιλοκοψετε, μαζι με τις σταφιδες, που θα σουρωσετε καλα.
Ανακατεύτε σ΄ ένα φλυτζάνι το σησαμέλαιο, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και το λεμόνι και να προσθεσετε το μειγμα στην πιατελα με τα υπολοιπα υλικα και να ανακατεψετε. Δοκιμαστε λιγο για να βεβαιωθειτε οτι η γευση ειναι ισορροπημενη, ούτε ξινή, ούτε γλυκιά.
Μπορειτε να το φατε και σκετο ως σαλατα.

Από το "finale-connected"

Η νύχτα μυρίζει γιασεμι...(περισσότερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου