Υλικά για 4 άτομα
250 γραμμ. πένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλαράκι σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο
80 γραμμ. μπέικον, σε κυβάκια
4 κ. σούπας βούτυρο
125 γραμμ. χοιρινό κιμά
250 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
350 ml ζωμό βοδινού
400 γραμμ. ντομάτες,σε κυβάκια
150 γραμμ. αρακά, καθαρισμένο
250 γραμμ. πένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλαράκι σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο
80 γραμμ. μπέικον, σε κυβάκια
4 κ. σούπας βούτυρο
125 γραμμ. χοιρινό κιμά
250 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
350 ml ζωμό βοδινού
400 γραμμ. ντομάτες,σε κυβάκια
150 γραμμ. αρακά, καθαρισμένο
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο ή το σέλερι και το μπέικον, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά। Προσθέτετε τους κιμάδες, ανακατεύετε καλά και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνετε με το μισό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το ⅓ από τον ζωμό. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει ώσπου να πιει τα υγρά του και προσθέτετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και σταδιακά ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και τον ζωμό. Προσθέτετε τον αρακά και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά ακόμη. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε καλά και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Της Θάλειας Τσιχλάκη, από το ΒΗΜagazino
φωτό: Αναστασία Αδαμάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου