Σαλάχι με σκορδαλιά


1 κιλό σαλάχι (αν φτερό είναι πολύ μεγάλο το κόβουμε σε φέτες)
Λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι (η κουρκούτι) για το πανάρισμα
σκορδαλιά
Αγοράζουμε το σαλάχι από το ψαράδικο. Πλένουμε πολύ καλά τα φτερά, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βουτάμε κάθε φέτα σ' ένα πηχτό κουρκούτι (με αλεύρι, λίγο νερό και λίγο μπαίκιν) η στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρουμε με παντζάρια σαλάτα και σκορδαλιά.
*Αντί για κουρκούτι αλευριού, μπορούμε να πανάρουμε τα κομμάτια του ψαριού, βουτώντας τα σε χτυπημένο αυγό και τυλίγοντάς τα με τριμμένη γαλέτα.
* Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να παρασκευάσουμε, αντί για σαλάχι, γαλέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου