Κουκιά και αρακάς φρέσκα
½ κιλό κουκιά φρέσκα
½ κιλό αρακά φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
1 καρότα
7 κ. σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κουκιά και τον αρακά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ξανθύνει. Ρίχνουμε τα κουκιά, τον αρακά, τον άνηθο κι ένα ποτήρι περίπου νερό, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Τέλος (αν θέλετε να έχετε πιο πλούσιο πιάτο), βεβαιωνόμαστε ότι στο φαγητό υπάρχει το ανάλογο νερό. Αν όχι, προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια, ρίχνουμε το κριθαράκι η ρύζι (1/2 φλ.) και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
τι κριμα που εχω αλλεργια στα κουκια και δε μπορω να φαω και ολοι μου λενε ποσο τελεια ειναι αλλα τον αρακα τον τσακιζω...
ΑπάντησηΔιαγραφή