Σαλάτα του αγρού


Προετοιμασία: 30΄

Υλικά (για 4 άτομα):

Για τη σαλάτα:

2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
120 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε κύβους
12 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, περασμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 - 5 κλαράκια άνηθου, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
4 - 5 κλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδολέμονο:

100 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
4 - 5 κλαράκια φρέσκο κάρδαμο (ή φρέσκο βασιλικό ή φρέσκο δυόσμο), ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σαλάτα: Ρίχνουμε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τους κύβους φέτας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα κομμένα ντοματίνια, τον άνηθο και το μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.

Λαδολέμονο: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κάρδαμο (ή το βασιλικό ή το δυόσμο), ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Από τη Νίκη Χρυσανθίδου(Γαστρονόμος)
Φωτογραφίε;: Γιώργος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου