Σαλάτα του πιλότου


Αφροδισιακή σαλάτα από σεφ Nick the Greek που εφτιαξε ο Ορέστης-πιλότος στο Love Bites (επεισόδιο 148)

3 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες (η κομματάκια)
1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες (η κομματάκια)
100 γρ ρόκα φρέσκο
4 κουταλιές τις σούπας καρύδια
Μπαλσάμικο ξύδι η
Ντρέσινγκ: 2 κουταλιές σούπας ξύδι απο κόκκινο κρασί, 2 κουτάλια σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, 1/4 μέλι
Αλάτι, πιπέρι
300 γραμ. Παρμεζάνα
1 κουτάλι σούπας Βιτάμ

Σε ένα multi χτυπάμε το μέλι μαζί με το ξίδι ,το δυόσμο, φρέσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομματια (οχι ψιλοκομμένα) τη ρόκα.
Τρίβουμε την παρμεζάνα με το χονδρό μέρος του τρίφτη.Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το Βιτάμ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα να λιώσει και να γίνει σαν μια κρέπα. (O σεφ Nick the Greek όλα αυτά έκανε πάνω στο σε φύλλο σιλικόνης στο φούρνο)
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά να κρυώσει η κρέπα της παρμεζάνας.Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και τη βάζουμε ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας.Αδειάζουμε πάνω στη φόρμα, σαν ομελέτα, την κρέπα της παρμεζάνας, να πέσει στα τοιχώματα της φόρμας ασύμμετρα και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε την κρέπα της παρμεζάνας που μοιάζει με φωλιά, ρίχνουμε μέσα ρόκα, αβοκάντο, φράουλες και καρύδια. Τέλος ρίχνουμε μπαλσάμικο ξύδι η ντρέσινγκ και η σαλάτα είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου