Προετοιμασία: 10΄
Υλικά (για 8 άτομα):
3 ματσάκια ρόκα
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα
ξύσμα και χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
τα φετάκια από 1 πορτοκάλι, καθαρισμένα όσο καλύτερα μπορούμε από τις άσπρες μεμβράνες
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την αφήνουμε να στραγγίξει. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα ή σε πιατέλα. Σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τις φετούλες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.Από τη Νίκη Χρυσανθίδου - Παρλιάρου (Γαστρονόμος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου