Στιφάδο με μανιτάρια


Υλικά για 4 άτομα
800 γραμμ. μοσχαρίσιο κρέας (νουά ή ποντίκι), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου, καθαρισμένα
500 γραμμ. μανιτάρια σαμπινιόν
½ κ.σ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. λευκό ξίδι

Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρέας στο λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι και τόσο νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν το κρέας και τα κρεμμυδάκια. Προς το τέλος, δυναμώνουμε, αν χρειάζεται, τη φωτιά, για να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε το ξίδι, ανακινούμε καλά την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.

Της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (ΒΗΜΑgourmet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου