Σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και ντοματίνια


Προετοιμασία: 15΄

Υλικά (για 10 - 12 άτομα):

Για τη σαλάτα:
800 γρ. τρυφερά φύλλα φρέσκου σπανακιού (ζυγισμένο καθαρισμένο - 1 κιλό περίπου ακαθάριστο), χοντροκομμένα
3 ώριμα, αλλά σφικτά, αβοκάντο
1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
20 - 25 ντοματίνια, στη μέση
χυμός από 1 λεμόνι

Για το ντρέσινγκ:

1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με το σύρμα.

Σαλάτα: Κόβουμε τη σάρκα του αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Στρώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα φύλλα σπανακιού, τις φέτες του αβοκάντο, τις ροδέλες κρεμμυδιού και τα ντοματίνια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Από τη Ντίνα Νικολάου (Γαστρονόμος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου