Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια και τυράτη σος


Υλικά για 4 άτομα
300 γραμμ. φρέσκα πλατιά φασολάκια
300 γραμμ. ντοματίνια
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάππαρη
λίγο αλάτι
για τη σος
1 σκελίδα σκόρδο
⅔ από ένα κεσεδάκι γιαούρτι σακούλας
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
100 γραμμ. ξυνομυζήθρα
αλάτι και πιπέρι

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για 15 λεπτά τα φασολάκια που έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και βάζουμε όλα τα υλικά σε μία φαρδιά σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρώς. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

tips
• Τα κρεμώδη λευκά τυριά με χαμηλά λιπαρά ή το γιαούρτι είναι μία εξαιρετική ιδέα για διαιτητικά ντρέσινγκ, αφού με το τυρί μπορούμε να ελαττώσουμε ή να παραλείψουμε εντελώς το ελαιόλαδο.
• Συνήθως στις σαλάτες χρησιμοποιούμε τα στρογγυλά φασολάκια. Ωστόσο, τα πλατιά είναι πολύ πιο νόστιμα και πιο αρωματικά.
• Τα φασολάκια μπορούμε να τα βράσουμε από την προηγούμενη και να τα φυλάξουμε σε ένα γυάλινο μπολ στο ψυγείο.
• Αντί για μαϊντανό μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο βασιλικό.

Από την Ελένη Ψυχούλη (ΒΗΜΑgourmet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου