Μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού


Υλικά:
3 φύλλα σφολιάτας καλής ποιότητας
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα πλήρες
200 γραμμ. ζάχαρη
130 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
ξύσμα από 2 λεμόνια
40 γραμμ. βούτυρο αγελάδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας, εάν είναι κατεψυγμένα, και τα απλώνουμε στις λαμαρίνες του φούρνου. Τρυπάμε όλη την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, έως ότου η σφολιάτα να σπάει.

Για την κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με 50 γραμμ. από τη ζάχαρη και τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα έως ότου γίνει χυλός. Προτού το γάλα πάρει βράση, ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αυτό το μείγμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας έτσι ώστε να εφάπτεται σε αυτήν, προκειμένου να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση: Στο ένα φύλλο απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με φύλλο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Του Φώτη Χρυσανθίδη (ΒΗΜΑgourmet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου