Φωλιές από κανταΐφι
Υλικά για 10 κομμάτια:
20 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. φύλλο κανταΐφι
50 ml κρέμα γάλακτος
1 λάιμ (ή λεμόνι)
αλάτι και πιπέρι
αυγά ψαριών και θαλασσινών (χαβιάρι Αβρούγκα, αυγοτάραχο, αυγά αχινού) για το γαρνίρισμα
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το κανταΐφι. Χωρίζουμε το φύλλο σε μικρές λωρίδες και τυλίγουμε με ένα πιρούνι την καθεμία σε φωλιά. Ψήνουμε στους 160οC για 30 λεπτά, μέχρι το κανταΐφι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα από το λάιμ, 10-15 σταγόνες από τον χυμό του, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα. Βγάζουμε τις φωλιές από τον φούρνο και, αφού κρυώσουν, τις γεμίζουμε με μία μικρή κουταλιά κρέμα. Γαρνίρουμε με τα αυγά ψαριών και θαλασσινών.
Από την Κωνσταντίνα Φάκλαρη (ΒΗΜΑgourmet)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου