Προετοιμασία: 20΄
Υλικά (για 8 άτομα):
2 πράσινες σαλάτες λόλα ρόσα, χοντροκομμένες
2 κόκκινες σαλάτες λόλα ρόσα, χοντροκομμένες
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι ρόκα
τα τρυφερά φύλλα από 2 αντίδια, χοντροκομμένα
16 ντοματίνια, κομμένα στα 2
2 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού
Για τη βινεγκρέτ:
3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
9 - 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πρασινάδες. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα υλικά (λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και αλατοπίπερο) μαζί με 1 κουτ. σούπας χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη (Γαστρονόμος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου