Σαλάτα με φασολάκια, κολοκυθάκια και αβγά


Υλικά:
• ½ κιλό φασολάκια τρυφερά ή αμπελοφάσουλα
• 4 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
• λίγο χοντρό αλάτι
• 2 κ.γλ. ροζ πιπέρι
• λίγα φύλλα μέντας, χοντροκομμένα
• 4 αυγά βρασμένα

Για το dressing:
• 200 γραμμ. γιαούρτι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
• 2 κ.σ. μέντα, ψιλοκομμένη

Καθαρίζετε τα φασολάκια αφαιρώντας τις σκληρές ίνες. Τα ζεματίζετε σε καυτό νερό για 5΄-6΄. Τα στραγγίζετε, τα ρίχνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα από 2’ τα βγάζετε και τα στραγγίζετε πάλι. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο με λίγο αλάτι για 3΄-4΄ ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 1΄-2΄. Τα βάζετε σε σαλατιέρα και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και τα φύλλα μέντας. Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε με ψιλοκομμένη μέντα και ξύσμα λάιμ.

Από την Τίνα Webb (ΒΗΜΑDECO)
φωτό: Γιώργος Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου