180 γρ. ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα και ό,τι άλλο μας αρέσει)
80 γρ. μέλι θυμαρίσιο
180 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
τρούφα για την επικάλυψη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα καβουρδισμένα αμύγδαλα πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγο-λίγο από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα ρίχνουμε ένα-ένα μέσα στο πιάτο με την τρούφα και τα γυρνάμε ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Aπό τoν Στέλιο Παρλιάρο (Περιοδικό Κ)
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου