Σαλάτα με αμύγδαλα και ρόδι


Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
:
1 γαλλική σαλάτα
1 ραντίτσιο
1 πράσινη σγουρή σαλάτα
1 κινέζικο μαρούλι
1 ρόδι (μόνο τους σπόρους)
100 γραμμ. αμυγδαλόψιχα, αλατισμένη

Για τη σος:
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. σπόρους ροδιού
1 κ.κ. χονδρό αλάτι
1 κ.κ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα σαλατικά μας μαζί με το ρόδι και τα αμύγδαλα. Λίγο προτού σερβίρουμε βάζουμε τα υλικά για τη σος στο multi να αναμειχθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά.

Tip
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τριμμένο τυρί στη σαλάτα μας, όπως μια πικάντικη γραβιέρα

Από τον Ηλία Δερμιτζόγλου (ΒΗΜΑgourmet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου